SIK SORULAN SORULAR
Su yalıtımında kullandığımız ürünlerin özellikleri nelerdir ?
Ssu ile temas halinde aktif kimyasalları (anorganik+inorganik+katalizatör maddeler) portland çimentosu ile katalitik reaksiyona girerek, kuvars/iğne tip kristaller oluşturur. Bu iğne tipi kristaller, portland çimentosu ile beton içine ilerler. Su veya nemli ortamda üremeye, çoğalmaya devam eder. Betonun içindeki boşluklar dolarak beton mukavemetini arttırır, anti korozif olduğundan demir donatının paslanmasını, pullanmasını, çürümesini engeller. Su, sıvı ve madeni yağların beton içine sızması kesin önler. Yıllar sonra bile su ile temasta kristal üretmeye devam eder.
Dayanıklılığı ve Koruması ne kadardır ?
Çok sayıda uluslararası test ile, ürünlerimizin çeşitli agresif kimyasallardan etkilenmediğini kanıtlamıştır. Beton gözeneklerini doldurduğundan betonun mukavemetini % 13 ila 20 oranında arttırmaktadır.
Zor yalıtım şartlarda nasıl özellikleri nelerdir?
Kullandığımız ürünlerin zehir etkisi var mıdır? İçme suyunda kullanılabilir mi ?
Toksin olmadığı da çeşitli uluslararası laboratuar testleriyle kanıtlanmıştır. Bu nedenle kullandığımız kimyasallar akvaryumlarda ve balık havuzlarında da kullanılır ve yıllardırda kullanılmaktadır.Teması halinde içinde yaşayan canlılara hiçbir şekilde zarar vermeyecektir. ürünlerimizi test eden uluslararası sağlık kuruluşları;
+ NSF International
+ İsviçre Federal Sağlık Servisi
+ Kamu Refah Japon Bakanlığı
+ İngiltere Su Armatürleri Yönetmelikler
+ Singapur Standartları Enstitüsü ve Endüstriyel Araştırma
Kimyasallarımızın diğer yalıtım ürünlerden farkları nelerdir?
Madde ve teknolojisi piyasada ki ürünlerden tamamen eşsizdir. Diğer ürünlerin maddeleri, yetersiz, düzensiz, kristal üretmesi sınırlı, kristalleri yuvarlak ve şekilsiz ve sürekli kristalize teknolojisinden uzak, yüzeyseldir.
+ Ürünlerimiz, su ve agresif kimyasalları önlemek için, betonun kılcal damarları içinde su geçirimsiz kuvars-kristal oluşturur. Benzeri olduğunu iddia eden malzemeler ise, kireç ile takviye edilmiş bariyer-tip basit ürünlerdir. Bu ürünler beton yüzeyinde ki gözenekleri sıvayarak işlev görür.
+ su ve nemli ortamda, 0.3-4 mm ye kadar olan kılcal çatlakları kapatabilir.
+ membranlar da sıkça karşılaşılan delinme, kopma, deforme ve bozulma sorunları ile karşılaşılmaz.
+ olası bir arıza, noktasal olarak negatif veya pozitif yönden kısa zamanda tamir edilebilir. Membranlar da tüm sistemi yeniden kurmak gerekir.
+ İki bileşenli kaplama malzemeler ise, zamanla deforme olur, elastikiyeti kalmaz, suda çözülür, asitler ile temasta ise erir.
Ürünlerimizin, membranlara göre avantajları nelerdir?
+ su yalıtım sisteminin kristal yapısı, geleneksel bariyer ürünlere göre birçok uygulama avantajları sağlar:
+ kuru beton yüzey gerektirmez, aksine, ıslak ve nemli yüzey gereklidir.
+ uygulamak için kuru hava gerektirmez. 2 saat yağmurdan korunması yeterlidir.
+ uygulama öncesinde, masraflı olan astar veya tefsiye betonu gerektirmez.
+ delinmez, yırtılmaz, ayrılmaz, deforme olmaz.
+ olası bir arıza, noktasal olarak negatif veya pozitif yönden kısa zamanda tamir edilebilir. Membranlar da tüm sistemi yeniden kurmak gerekir.
+ yalıtım sonrası, meyil şapı, kaplama, asfaltlanma, peyzaj, çelik tel ve diğer malzemelerin yerleştirilmesi sırasında koruma gerektirmez.
+ betona (negatif ve pozitif) her iki tarafından da uygulanabilir.
+ Diyafram perde ve radye betonlarda çok kolaylık sağlar, perde düzeltme betonu ve zeminde koruma betonunu gerek olmadığından maliyet ve zaman tasarrufu sağlar. Bu imalatlarda betonun içine katarak %100 yalıtımı sağlanır.
+ su yalıtımı; diğer yöntemlere göre, malzeme+uygulama+İşçilik+Koruma+Zaman +Garanti = ? / alt alta toplamında, proje bazında % 30-50 daha az maliyetlidir.
Ürünlerimizin artı (+) avantajları nelerdir?
+ Betonun, pozitif ya da negatif yüzeyden, aşırı hidrostatik basınca dayanımını çok yüksek oranda arttırır.
+ Betondan ayrılmaz, ömür boyu kalıcı bir parçası olur.
+ Genişliği 0.3-4 mm ye kadar olan statik çatlaklarda, kendinden onarır, doldurur, iyileştirir.
+ Beton ve içindeki demir donatıyı korur. Pullanma, paslanma, korozyon koruması sağlar.
+ Klorür iyonu aktivitesini nötralize eder.
+ Agresif kimyasallara karşı oldukça dayanıklıdır (pH 3 ila 11 arası)
+ Karbonatlaşmayı azaltır.
+ Alkali / silika agrega reaksiyonunu, betonun parçalanmasını önler.
+ Nefes alan beton oluşturarak, sağlıklı yaşam alanı sağlar,
+ Toksik olmadığından su deposu ve gıda silolarında güvenle kullanılır,
+ LEED sertifikalı, çevre sağlığını korur,
+ Diğer yöntemlere göre daha az maliyetlidir. (genel bütçe de % 30- 50 tasarruf sağlar.)
Ürünlerinizde yalıtım sınırlaması var mıdır?
Evet. Hareketli çatlakları iyileştirmez. Dilatasyon da ilave ek malzeme gerekebilir. Çimento olmayan malzeme ile çalışmaz. Direk betonun yüzeyine uygulanmalıdır. Fayans, mozaik, alçıpan, betopan, mermer, boya gibi yüzeylerin üzerine kesinlikle uygulanmaz, Uygulanırsa da çalışmayacaktır. Sıva üzerine uygulanması da pek tavsiye edilmez. Portland çimentosu ve su, kristalleri oluşturmak için mutlaka gereklidir. Su yalıtımı sağlaması için uygulandıktan sonra mutlaka su ile 3-5 kez su ile (kürü yapılarak) temas etmesi gerekir. Beton içine işlemesi, çimento, su, nem oranına bağlı, orantısal zaman dilimi içinde olur. An organik canlı malzemedir. 30 yıl sonra bile su ile temasında tekrar kristalize reaksiyonu aktif hale gelir.
Ürünlerin yalıtım etkisi ne kadar sürer?
Bir uygulama, diğer sistemlerden farklı olarak, kalıcıdır. Betonun ömrü ile eşit yalıtım garantisi vardır. Kristaller beton içinden çok yüksek basınç altında dahi çıkartılamaz. Eşsiz, dendritik (canlı organizma) kristalin su ile teması halinde üremesi normal şartlar altında bozulmaz. Sivri yapısı nedeni ile kılcal boşluklarda tutunur. Aşırı asidik ortamda (pH 2-12’den fazla) betonun sürekli teması halinde, beton ile birlikte bozulabilir.